Search
  • AIBA

Upišite se na besplatne studije u Sloveniji: rokovi za prijavu su produženi

Budući studenti, za vas imamo sjajne vesti, prijavni rokovi za upis na dodiplomske i master studije u Sloveniji koje počinju u oktobru 2020, su produženi.
Iako se čini da se svet na trenutak zaustavio, kao i obrazovanje na različitim nivoima, sigurno je da se ove godine nastava završava u planiranom roku. Stoga, ako želite da se upišete na perspektivne i besplatne studije u Sloveniji, ne čekajte do leta jer su produženi prijavni rokovi za upis u toku.

Iskoristite priliku i odmah sebi obezbedite mesto!


Zašto baš studije u Sloveniji?

Prva olakšavajuća okolnost je da su studije besplatne na osnovu bilateralnog sporazuma. Oslobođeni ste plaćanja školarine svim državnim visokim školama i univerzitetima za koje ostali strani studenti, iz zemalja koje nisu članice EU, plaćaju između 3.000 i 15.000 evra godišnje, zavisno od fakulteta.

Slovenija nudi niz studijskih programa u svim naučnim oblastima koji se realizuju na 6 univerziteta i 38 visokih škola. Studije evropskog kvaliteta, prate savremene naučne trendove i što je najvažnije, diploma stečena u Sloveniji je međunarodno priznata.

Zbog svoje geografske blizine, minimalne jezičke barijere, brojnih popusta i pogodnosti kao što su subvencije za ishranu i javni prevoz, kao i mogućnost studentskog rada, broj studenata iz regiona na slovenačkim fakultetima svake godine raste.


Produženi rokovi za prijavu i uslovi za upis

Svi vi koji ste propustili priliku da se prijavite, sada imate priliku da to učinite jer su slovenački univerziteti produžili rok za prijavu.

I verovatno se ovde pitate koji su uslovi za upis?

Nije dovoljno samo popuniti prijavu. Mnogo važnije od toga je da imate traženi prosek ocena za upis na željeni fakultet.

Sa obzirom na to da nema prijemnih ispita (*osim na akademiji umetnosti, arhitekturi i fakultetu za sport), fakulteti biraju kandidate na osnovu njihovog proseka.

Nemojte se obeshrabriti ako vaše ocene nisu nabolje, naprotiv, na slovenačkim univerzitetima ima dovoljno mesta za sve kandidate sa različitim prosekom. Izbor studija je zaista velik, tako da možete birati između studija usmerenih na praksu, akademskih ili interdisciplinarnih studija koje obuhvataju više naučnih oblasti.

Sertifikat o znanju slovenačkog jezika na nivou B2 preduslov je za upis na samo nekoliko fakulteta (medicina, filmska i pozorišna akademija, novinarstvo).

Za sve ostale studijske programe ne morate da imate sertifikat. Zbog sličnosti sa drugim slovenskim jezicima, slovenački se brzo uči, tako da ćete za dva do tri meseca moći da obavljate sve nastavne zadatke bez poteškoća i sa samouverenošću.


Kako do 100% sigurnog upisa bez rizika?

Svake godine preko 300 stranih studenata je odbijeno zbog nepoznavanja uslova za upis i pogrešno ispunjene prijave.

Ako želite 100% siguran upis, bez rizika i stresa, koristite stručnu podršku 2TM – agencije za obrazovanje, sa sedištem u Ljubljani, u Sloveniji, koja ima dugogodišnje iskustvo sa upisom stranih studenata na slovenačke fakultete.

Prednost saradnje sa 2TM je upravo rad na daljinu, tako da direktno iz udobnosti vašeg doma možemo zajedno da obavimo sve potrebne procedure za vaš uspešan upis na fakultet u Sloveniji.

Šta dobijate uz 2TM:

- individualni pristup - uvek procenjujemo gde imate realne šanse za upis

- ako je potrebno, tražimo slične studije

- Potpuna lista dokumenata je naša briga

- nostrifikacija diplome

- Iz Slovenije vodimo prijavno-upisni postupak i brzo reagujemo ako situacija to zahteva.

- upis na fakultet

- regulisanje boravišne dozvole na osnovu studija.

Sa 2TM dobijate sve na jednom mestu, sa ciljem 100% uspeha. U Sloveniju dolazite samo jednom - na početak studija!

Do sada se sa nama na slovenačke fakultete uspešno upisalo preko 350 kandidata.

Zato ne razmišljajte, iskoristite priliku, kontaktirajte nas i dogovorite se za početak apliciranja!

Za više informacija i usluga 2TM, pišite nam na education@2tm.si, na našoj Facebook stranici ili ispunite obrazac na www.2tm.si.


61 views1 comment
Kako do nas?

Vidovdanska bb

Banja Luka

066 637 417

ass.aiba.info@gmail.com

Radno vrijeme

pon-pet: 15.00-21.00

sub: 10.00-13.00

PRATI NAS!

© 2020 Aiba lingvistički centar

Pozovite nas! 066 637 417